Overslaan en naar de inhoud gaan

Zijn elektrische wagens effectief milieuvriendelijker?

Zijn elektrische wagens effectief milieuvriendelijker dan wagens die rijden op fossiele brandstoffen?

Jazeker, omwille van verschillende redenen.

Elektrische auto's hebben tijdens het rijden geen emissies van schadelijke stoffen zoals NOx, SOx en Fijn Stof. Ze zijn dus ook zeer toekomstbestendig, aangezien ze steeds zullen toegelaten zijn in lage emissiezones.

Bovendien is elektrisch rijden ook veel beter voor het klimaat, aangezien de productie van de elektriciteit nodig voor elekrtische mobiliteit veel minder broeikasgassen uitstoot dan
de verbranding van fossiele brandstoffen in benzine- of dieselmotoren. De totale uitstootvermindering hangt natuurlijk wel af van hoe de elektriciteit wordt opgewekt. In België hebben studies aangetoond dat er tot wel 65% minder CO2-uitstoot per km is bij elektrisch rijden vergeleken met klassieke verbrandingsmotoren, en dit zal enkel verbeteren naarmate het aandeel hernieuwbare energie in de totale energieproductie toeneemt!

Wist je trouwens dat batterijen van elektrische wagens na hun levensduur in de wagen steeds vaker worden gebruikt in industriële toepassingen rond energieopslag, en dat verschillende grote industriële spelers (zoals het Belgische Umicore) momenteel volop inzetten op het recycleren van oude autobatterijen?

Nog steeds hulp nodig?