Hoe verloopt de facturatie van mijn laadkosten?

Hoe verloopt de facturatie van mijn laadkosten?

Hoe verloopt de facturatie van mijn laadkosten?

De verrekening van laadkosten is een belangrijk aspect van elektrisch rijden. Gelukkig maakt TOTAL dit via haar Split Billing oplossing en de TOTAL EV kaart gemakkelijk!

 

Voor zowel particulieren als professionelen met een bedrijfswagen en laadpunten thuis en/of op het werk verzorgt TOTAL een automatische verrekening van de laadtransacties op deze laadpunten aan de werkgever. Hiervoor is er wel een communicerend laadpunt nodig dat het elektriciteitsverbruik voor de elektrische wagen opmeet.

 

Onze Split Billing oplossing neemt voor Lampiris - TOTAL Gas & Power klanten dit elektriciteitsverbruik automatisch in aftrek van de rest van de elektriciteitsfactuur en factureert dit aan de werkgever, die bovendien de BTW hierop zal kunnen recupereren. De werkgever zal zo een vaste maandelijkse factuur krijgen voor al zijn werknemers met een actieve split billing die berekend is op basis van de geschatte aantal km's die elektrisch worden gereden door de werknemers. Eén keer per jaar - wanneer de netbeheerder de meterstanden bij de werknemers thuis heeft opgemeten - worden twee afrekenfacturen geproduceerd (max. 15 dagen na het verkrijgen van de meterstand van de netbeheerder), één voor de werknemer op basis van het werkelijke huisverbruik en één voor de werkgever op basis van het werkelijke verbruik van de auto.

 

Voor de werknemers die geen klant zijn bij Lampiris zal de werkgever een gecentraliseerd overzicht krijgen van alle laadbeurten door werknemers thuis en het bedrag via een onkostennota a.d.h.v. een gemiddelde prijs per kWh (gebaseerd op CREG) terugbetalen. In dit geval zullen de werknemers het elektriciteitsverbruik voor hun oplaadbeurten dus via hun elektriciteitsfactuur aan hun leverancier betalen, en zal de werkgever de BTW op deze elektriciteit ook niet kunnen recupereren.

 

De TOTAL EV kaart zorgt voor een gecentraliseerde factuur van al uw publieke laadbeurten (die bovendien gegroepeerd worden met tankbeurten in geval van hybride voertuigen). Ook hierop zal u de BTW kunnen recupereren.

 

Uw werknemers kunnen dus dankzij TOTAL probleemloos overschakelen op elektrisch rijden zonder dat u het overzicht verliest over de uw mobiliteitskosten!